Logistiek

Inslag & opslag

eFulFillers regelt de inslag en opslag van uw goederenvoorraad. Wij ontvangen uw goederenvoorraad, wij controleren de geleverde goederen op volledigheid en mogelijke defecten als gevolg van transport. Na goedkeuring worden de goederen opgeslagen in ons eigen, beveiligde magazijn. U kunt er op vertrouwen dat uw voorraad compleet is en veilig opgeslagen. Vanzelfsprekend zijn al uw goederen tegen uitgebreide condities verzekerd voor de inkoopwaarde.

Voorraadbeheer webshop

Het beheer van uw goederenvoorraad is gekoppeld aan het volledig geautomatiseerde ordersysteem van eFulFillers. Zodoende kunt u op ieder gewenst moment en overal op de hoogte zijn van uw actuele voorraad. Ons voorraadbeheersysteem waarschuwt u wanneer een bepaald artikel het minimale aantal heeft bereikt. Zodoende kunt u de goederenvoorraad bijtijds aanvullen. Uw klant kan hierdoor te allen tijde rekenen op een snelle levering van de gekochte artikelen.

Webwinkel zonder voorraad

Zelfs een webwinkel zonder fysieke voorraad in het magazijn van eFulFillers is mogelijk. Want in sommige situaties is het wenselijk, voordeliger of eenvoudiger wanneer u zelf zorg draagt voor de verzending van uw product. De keus is aan u: uw voorraad en de fulfillment uitbesteden of in eigen beheer houden.

Fulfilment webshop

Orderverzameling
Ons ordersysteem genereert een pakbon. Aan de hand van deze pakbon verzamelen onze ervaren magazijnmedewerkers alle benodigde artikelen. Ook print ons ordersysteem een pakbon voor de klant zodat hij of zij kan controleren of alle artikelen daadwerkelijk geleverd zijn.

Orderverwerking

Alle producten worden na het verzamelen nogmaals gecontroleerd. Zijn het de juiste producten? Zijn alle producten compleet en zijn de producten in goede staat? Pas als alles volledig is, worden de producten op de afgesproken wijze verpakt en worden pakbon en verzendlabel met elkaar vergeleken op juistheid van de adresgegevens.

Verzendklaar maken

Zodra alle artikelen compleet zijn, wordt de bestelling vakkundig ingepakt en voorzien van de juiste labels. Vervolgens wordt het pakket automatisch voor verzending aangemeld in parcelware van PostNL.

Aanbieden verzender

De pakketten worden iedere werkdag uiterlijk om 18:30 uur aangeboden bij (of opgehaald door) de verzender zodat levering de volgende dag kan plaatsvinden (m.u.v. de zon- en feestdagen). Uiteraard maken wij vooraf duidelijke afspraken met de webshopeigenaar over de snelheid en/of de frequentie waarmee bestellingen moeten worden verzonden.

Track & trace

Dankzij de connectie tussen ons ordersysteem en parcelware van PostNL wordt automatisch een e-mail bericht verzonden aan de ontvanger van de bestelling. In dit bericht staat dat het bestelde onderweg is. Inclusief een link naar het track & trace systeem van PostNL zodat men de zending exact kan volgen en men op de hoogte is van het moment waarop het pakket zal worden aangeboden.

E-mail notificatie

Het volledig geautomatiseerde order- en verzendsysteem van eFulFillers genereert op verschillende momenten in het proces e-mailberichten om de klant te informeren over de status van zijn of haar bestelling. Afhankelijk van de wijze van betaling ontvangt de klant een orderbevestiging, een betalingsbevestiging en een verzendbevestiging.

Retouren afhandeling

Op de pakbon die meegezonden wordt staat de uitleg van de retourenprocedure. Wanneer een bestelling terug komt wordt deze door eFulFillers gecontroleerd en (financieel) afgehandeld op basis van de afspraken die hierover zijn gemaakt met de webshopeigenaar.